Witvis wedstrijdverslag 15-09-2018 (Wim Rutjens)

Beste visvrienden.

Nadat de vorige witviswedstrijd was afgelast, i.v.m. het vroeg invallen van de avond konden we zaterdag 15 september weer verder met de najaarscompetitie van de BHSV Bodegravense hengelsport vereniging. Al om 6.15 uur werden de visplekken uit gezet. Onze visvijver de Groote Wetering was gelukkig vrij van karper vissers. Vaak zijn die op het prachtige water van de BHSV te vinden en boeken ze zeer goede resultaten met het vangen van schitterende spiegel – en schubkarpers van grote omvang.
Daar de karper vissers niet aanwezig waren was het gauw gebeurd met het uitzetten van de visplekken. Er hadden zich voor deze wedstrijd 11 personen aangemeld. Diverse vissers, die anders ook mee vissen, hadden zich ingeschreven voor andere viswedstrijden of hadden andere verplichtingen.
Om 7.00 uur was de loting van de visplekken. Aanwezig zijn dan 10 vissers. Een had zich alsnog netjes afgemeld. Na de loting ging iedereen naar zijn vis stek om alles in orde te brengen. We gebruikten de eerste twee plassen van de Groote wetering. Om 7.55 uur ging het signaal om met voeren te starten. Vijf minuten later klonk het tweede signaal en mag iedereen gaan proberen om zijn net vol te krijgen met vis. Bij mij ging het heel slecht de eerste 2 uur totaal geen beet. Terwijl mijn buurman de ene na de andere grote platte in het net liet glijden. De geruchten gingen dat er op het andere gedeelte van de plas iemand nog meer vis zat te landen in zijn schepnet. Na twee uur ben ik op een andere stek anderhalve meter verder gaan vissen. En ja hoor direct al een grote ruk aan de hengel en een hele grote platte brasem aan de haar. Voorzichtig naar binnen gehaald en in het schepnet doen belanden. Binnen! Gelukkig toch nog vis. Mijn buurman ging ook rustig door met vis binnen te halen en aan het andere gedeelte van de plas gebeurde hetzelfde. Gelukkig heb ik deze dag ook nog diverse mooie brasems mogen vangen.
Om 13.00 uur werd het eindsignaal gegeven en moest iedereen stoppen met vissen. Nadat ik eerst de visspullen had opgeruimd zijn we om 13.30 uur gaan wegen bij de eerste vis plek en zo door naar de laatste vis plek. Totaal is er meer dan 73 kilo vis gevangen door 10 vissers. Al met al waren er mooie uitschieters bij. Met 21,38 kilo werd Freek v Staalduinen eerste. Gevolgd door Willen Hoogendoorn met 16,32 kilo en derde werd ik zelf met 8,17 kilo. Op de vierde plaats eindigde Herman Geers met 7,82 kilo.
De rest van de uitslagen is te lezen op de site van de BHSV.
De volgende witviswedstrijd wordt gehouden op zaterdag 29 september aan de Oude Rijn, einde van de Zuidzijde in Bodegraven. Aanvang loting om 7.00 uur en de wedstrijd begint om 8.00 uur.