Reglement karperwedstrijden

Uitleg Karperwedstrijd regelement seizoen 2019

Uitleg Competitie

1. De karpervissers vissen alle 12 geplande wedstrijden en betalen hiervoor per koppel €50,00 bij aanvang eerste wedstrijd.
2. De vissers kunnen zich voor aanvang van de eerste wedstrijd opgeven bij Koos van Wijk 0640202700.
3. Deze mannen loten op de eerste wedstrijd een plek die bepaald is door de wedstrijdcommissie.
4. Het loten start om 19.00 uur en niet eerder.
5. Bij alle volgende wedstrijden wordt het rouleersysteem gehanteerd, dit houdt in dat er voor aanvang van de wedstrijd een nummer wordt getrokken (1-2 of 3). Dat bepaald hoeveel plekken er opgeschoven wordt.
Dus zit je tijdens wedstrijd 1 op nummer 8 en bij wedstrijd 2 wordt nummer 3 getrokken dan vis je dus op 11. (8+3=11). Zo gaat het de gehele competitie door.
6. Onthaakmat en karperschepnet zijn verplicht.
7. Na de loting vind er nog een loting plaats die bepaald welk koppel die nacht weegt, dat zal elke wedstrijdnacht een ander koppel zijn.
8. Er kunnen maximaal 11 koppels meedoen. Dus vol is vol.

Water

Er zal gevist worden in de Grote Wetering en in de sloot die in het verlengde van de Boerderijweg ligt deze tot aan de niveauwaterscheiding. Deze wateren dienen vrij gehouden te worden voor de karperwedstrijdvissers.

 

Uitleg rouleer systeem

Dit houd in dat er voor aanvang van de wedstrijd een nummer wordt getrokken (1-2 of 3) dat bepaald hoeveel plekken er opgeschoven wordt. Dus zat je op de eerste wedstrijd op nummer 8 en er wordt bij aanvang van de tweede wedstrijd een lot met het nummer 3 erop getrokken dan zit je bij deze wedstrijd op nummer 11,(8+3=11) zo gaat het de hele competitie door.

 

Winter karper compentitie

Aanvang is vrijdagavond 19.00 daarbij doen wij de 1e keer de loting voor de visstek en de loting voor de volgende wedstrijd zodat de vissers e.v.t als zij willen kunnen voorvoeren. Vanaf 20.00 uur begint de wedstrijd tot de volgende morgen 09.00 uur. De koppels zijn vrij om te gaan zitten waar zij willen mits zij binnen de grenzen van hun stek blijven, zie afbeelding stekken.
Inleg is 20,- per koppel. Mocht er een vismaat niet kunnen zoek hierbij een vervanger (lidmaatschap b.h.s.v. verplicht) in overleg kunnen 2 mensen van een verschillend koppel samengevoegd worden hierbij vist 1 ieder voor zijn eigen groep/koppel. Aan het einde van de competitie plannen wij een prijsuitreiking in waar de winnaars bekend worden gemaakt.
Tip: Zorg dat je voeten,handen en hoofd goed warm blijven zo blijft het wintervissen aangenaam.Regelement karper competitie:
-Lidmaatschap B.h.s.v. + landelijke vispas. Buiten de competitie nachtvispas b.h.s.v verplicht voor de nachtelijke uren.
-Maximaal 2 hengels per visser, wij raden toplood aan om de lijndruk te verminderen.
-Geen vuurkorven of andere kampvuren te bouwen, kleine gasstelletjes/gaskacheltjes toegestaan let hierbij wel op dat er voldoende geventileert wordt, veiligheid boven alles.
-Tenten, Plu’s en brolly’s enkel toegestaan in de gewenste vis kleuren en afmetingen, zie algemeen visregelement sportvisserij nederland.
-Zet aan de woonhuizen kant de beetmelders niet voluit denk hierbij aan de overburen.
-Geen overmatig drank/drugs gebruik.
-Houdt de natuur in zijn waarde.
-Geen auto’s parkeren die het doorgaande verkeer of fietsers en voetgangers belemmeren of onnodig schade toebrengen aan de groen zijde.
-Houdt rekening met je medevissers en schiet hen zonodig te hulp.
-Degelijk schepnet en onthaakmat verplicht.
-Gebruik visveilig materiaal (vooral laatste meter van de lijn hierbij heel belangrijk) gebruik ook niet onnodig grote haken.
-Let op dat partikels goed gekookt zijn (mais en tijgernoten).
-Neem je eigen afval mee
-Meld misstanden, dode/beschadigde vissen bij de wedstrijd leiding of 1 van de bestuursleden.
water vrij houden

De sloot vanaf de fietsbrug op de Boerderijweg , richting noord/oost , tot aan de fietsbrug op het Limespark moet vrij blijven tijdens de viswedstrijden.