Uitleg Karperwedstrijd regelement seizoen 2018

Uitleg Karperwedstrijd regelement seizoen 2018

 

Uitleg competitie 1 vissers

Dit zijn vissers die van plan zijn om alle wedstrijden te vissen en betalen per persoon hiervoor 25,–euro op de algemene leden vergadering of bij aanvang eerste wedstrijd. Het loten begint om 19.00 uur en gaat niet eerder van start om iedereen de tijd te gunnen om aanwezig te zijn zonder te haasten vanuit huis of werk. De eerste wedstrijd trek je een nummer dat correspondeert met een nummer van de visplek die nacht en vanaf dat nummer en bij wedstrijd 2 gaat het rouleer systeem van start. (Zie uitleg) De stekken zijn allemaal koppelstekken maar er wordt voor de prijzen individueel gevist. (Aantal kg)

 

Uitleg competitie 2 vissers

Dit zijn de karpervissers die om wat voor reden dan ook niet willen of kunnen meedoen aan alle wedstrijden maar die wel een paar keer met de karperwedstrijden willen meedoen Zij vissen hun eigen competitie los van de competitie 1. Zij betalen per wedstrijd € 2.00.Dit gaat in een aparte prijzenpot en die wordt aan het eind van het seizoen uitgereikt aan de winnaar van deze competitie.

Deze vissers loten gelijk na de loting van de competitie 1 vissers en vullen de plekken op die nog over zijn dit alles natuurlijk in goed overleg met de aanwezige wedstrijdleider,maar de wedstrijdleider heeft het vetorecht . Dit alles om iedereen de kans te geven te karperen in wedstrijdverband.

 

Water

Er zal gevist worden in de Grote Wetering en in de sloot die in het verlengde van de Boerderijweg ligt deze tot aan de niveauwaterscheiding. Deze wateren dienen vrij gehouden te worden voor de karperwedstrijdvissers.

 

Uitleg rouleer systeem

Dit houd in dat er voor aanvang van de wedstrijd een nummer wordt getrokken (1-2 of 3) dat bepaald hoeveel plekken er opgeschoven wordt. Dus zat je op de eerste wedstrijd op nummer 8 en er wordt bij aanvang van de tweede wedstrijd een lot met het nummer 3 erop getrokken dan zit je bij deze wedstrijd op nummer 11,(8+3=11) zo gaat het de hele competitie door.

 

Winter karper compentitie

Aanvang is vrijdagavond 19.00 daarbij doen wij de 1e keer de loting voor de visstek en de loting voor de volgende wedstrijd zodat de vissers e.v.t als zij willen kunnen voorvoeren. Vanaf 20.00 uur begint de wedstrijd tot de volgende morgen 09.00 uur. De koppels zijn vrij om te gaan zitten waar zij willen mits zij binnen de grenzen van hun stek blijven, zie afbeelding stekken.
Inleg is 20,- per koppel. Mocht er een vismaat niet kunnen zoek hierbij een vervanger (lidmaatschap b.h.s.v. verplicht) in overleg kunnen 2 mensen van een verschillend koppel samengevoegd worden hierbij vist 1 ieder voor zijn eigen groep/koppel. Aan het einde van de competitie plannen wij een prijsuitreiking in waar de winnaars bekend worden gemaakt.
Tip: Zorg dat je voeten,handen en hoofd goed warm blijven zo blijft het wintervissen aangenaam.Regelement karper competitie:
-Lidmaatschap B.h.s.v. + landelijke vispas. Buiten de competitie nachtvispas b.h.s.v verplicht voor de nachtelijke uren.
-Maximaal 2 hengels per visser, wij raden toplood aan om de lijndruk te verminderen.
-Geen vuurkorven of andere kampvuren te bouwen, kleine gasstelletjes/gaskacheltjes toegestaan let hierbij wel op dat er voldoende geventileert wordt, veiligheid boven alles.
-Tenten, Plu’s en brolly’s enkel toegestaan in de gewenste vis kleuren en afmetingen, zie algemeen visregelement sportvisserij nederland.
-Zet aan de woonhuizen kant de beetmelders niet voluit denk hierbij aan de overburen.
-Geen overmatig drank/drugs gebruik.
-Houdt de natuur in zijn waarde.
-Geen auto’s parkeren die het doorgaande verkeer of fietsers en voetgangers belemmeren of onnodig schade toebrengen aan de groen zijde.
-Houdt rekening met je medevissers en schiet hen zonodig te hulp.
-Degelijk schepnet en onthaakmat verplicht.
-Gebruik visveilig materiaal (vooral laatste meter van de lijn hierbij heel belangrijk) gebruik ook niet onnodig grote haken.
-Let op dat partikels goed gekookt zijn (mais en tijgernoten).

-Neem je eigen afval mee
-Meld misstanden, dode/beschadigde vissen bij de wedstrijd leiding of 1 van de bestuursleden.
water vrij houden
De sloot vanaf de fietsbrug op de Boerderijweg , richting noord/oost , tot aan de fietsbrug op het Limespark moet vrij blijven tijdens de viswedstrijden.