Nieuws

Witvis wedstrijdverslag 13 okt 2018

Vandaag met 11 visvrienden de voorlaatste senioren witviswedstrijd gevist aan de Breevaart in Reeuwijk. Over het weer hadden we geen klagen en dat vonden de watersporters ook, de skifs en sloepjes voeren 2 rijen dik door de Breevaart hetgeen het vissen bemoeilijkte. Voor degene die gekozen had voor de vaste stok pakte de vangst goed uit, de feederaars, waaronder ik zelf hadden minder geluk. Over de hele linie lieten de brasems het toch wel afweten. Elvis maakte zijn kopplek helemaal waar en viste 5.5 kg met kleine vis bij elkaar, op de voet gevolgd door Sipko, Edwin werd verdienstelijk 3e met toch nog een paar mooie platten in het net. Al met al kunnen we terug kijken op een schitterende oktoberdag.
Bijgaand de uitslag.
Groetjes Jan Hassing

 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

De Karper Koppel Wintercompetitie 2018/2019

De Karper Koppel Wintercompetitie 2018/2019

Wij van het bestuur (Nico Roos en Tim van Hamersveld) zijn bezig met de voorbereidingen voor de Karper Koppel Wintercompetitie 2018/2019.
Er is plaats voor max. 12 koppels, zijn jullie lid van de BHSV en “de Die Hard karpervissers” die het leuk vinden de winter door te vissen. Meldt je dan gauw bij 1 van ons aan (vol=vol).
We vissen 1 wedstrijd per maand op de vrijdag van 20.00 uur tot zaterdagochtend 09.00 uur. De lotingen van de stekken vinden plaats 1 uur voordat de wedstrijd begint (dus vrijdag om 19.00 uur). De wedstrijden vinden plaats in de maanden eind oktober t/m begin april op industrie terrein de groote wetering te Bodegraven.
Inleg 20,- per koppel en een potje doorzettingsvermogen 💪💪💪.

Groeten Tim en Nico.

witvis competitie verslag 15-09-2018

Beste visvrienden.

Nadat de vorige witviswedstrijd was afgelast, i.v.m. het vroeg invallen van de avond konden we zaterdag 15 september weer verder met de najaarscompetitie van de BHSV Bodegravense hengelsport vereniging. Al om 6.15 uur werden de visplekken uit gezet. Onze visvijver de Groote Wetering was gelukkig vrij van karper vissers. Vaak zijn die op het prachtige water van de BHSV te vinden en boeken ze zeer goede resultaten met het vangen van schitterende spiegel – en schubkarpers van grote omvang.
Daar de karper vissers niet aanwezig waren was het gauw gebeurd met het uitzetten van de visplekken. Er hadden zich voor deze wedstrijd 11 personen aangemeld. Diverse vissers, die anders ook mee vissen, hadden zich ingeschreven voor andere viswedstrijden of hadden andere verplichtingen.
Om 7.00 uur was de loting van de visplekken. Aanwezig zijn dan 10 vissers. Een had zich alsnog netjes afgemeld. Na de loting ging iedereen naar zijn vis stek om alles in orde te brengen. We gebruikten de eerste twee plassen van de Groote wetering. Om 7.55 uur ging het signaal om met voeren te starten. Vijf minuten later klonk het tweede signaal en mag iedereen gaan proberen om zijn net vol te krijgen met vis. Bij mij ging het heel slecht de eerste 2 uur totaal geen beet. Terwijl mijn buurman de ene na de andere grote platte in het net liet glijden. De geruchten gingen dat er op het andere gedeelte van de plas iemand nog meer vis zat te landen in zijn schepnet. Na twee uur ben ik op een andere stek anderhalve meter verder gaan vissen. En ja hoor direct al een grote ruk aan de hengel en een hele grote platte brasem aan de haar. Voorzichtig naar binnen gehaald en in het schepnet doen belanden. Binnen! Gelukkig toch nog vis. Mijn buurman ging ook rustig door met vis binnen te halen en aan het andere gedeelte van de plas gebeurde hetzelfde. Gelukkig heb ik deze dag ook nog diverse mooie brasems mogen vangen.
Om 13.00 uur werd het eindsignaal gegeven en moest iedereen stoppen met vissen. Nadat ik eerst de visspullen had opgeruimd zijn we om 13.30 uur gaan wegen bij de eerste vis plek en zo door naar de laatste vis plek. Totaal is er meer dan 73 kilo vis gevangen door 10 vissers. Al met al waren er mooie uitschieters bij. Met 21,38 kilo werd Freek v Staalduinen eerste. Gevolgd door Willen Hoogendoorn met 16,32 kilo en derde werd ik zelf met 8,17 kilo. Op de vierde plaats eindigde Herman Geers met 7,82 kilo.
De rest van de uitslagen is te lezen op de site van de BHSV.
De volgende witviswedstrijd wordt gehouden op zaterdag 29 september aan de Oude Rijn, einde van de Zuidzijde in Bodegraven. Aanvang loting om 7.00 uur en de wedstrijd begint om 8.00 uur.
Groetjes allemaal. Wim Rutjens, Wedstrijdleider.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

witvis wedstrijdverslag

Goedenavond,

Gisteren hebben de mannen van de witviscompetitie BHSV de derde avondwedstrijd van het seizoen gevist. Op het programma stond de Oude Rijn nabij het Fort.
I.v.m. de vakantie en hier en daar een blessure zatten we met 12 vissers netjes verdeeld aan de waterkant.
Loting was zoals altijd om 17:30 en omdat iedereen lekker op tijd aanwezig was gingen we hier vlotjes doorheen.
Om 18:30 zouden we beginnen met vissen tot 21:30, de grote vraag was wel is er nog iets te zien om 21:30? Maar dat was een zorg voor later.
Bij de gelote stek aangekomen was goed te zien hoe hard het water nog stroomde.
I.v.m. de droge zomer wordt er nog steeds veel water binnen gelaten vanuit de IJssel in de Oude Rijn. Vissen met de stok was wel mogelijk maar je moest dan wel de juiste dobber monteren waar bij 3 á 4 gram eerder nodig was om een beetje een goede aas-aanbieding te krijgen. Ikzelf had gekozen om alleen met de feeder te gaan vissen op twee plekken, eentje in het midden en eentje aan de overkant.
Na het startsignaal eerst ver ingevoerd voor later en kort direct gaan vissen. Met een korfje van 30 gram bleef deze net aan op de grond liggen. Vanaf de eerste worp was er leven alleen was deze door de stroming lastiger te vangen. Want wanneer moest er nu aangeslagen worden? Na diverse vissen kort te hebben gevangen was het na een uurtje vissen wel tijd om het aan de overkant te proberen. Ook hier direct leven en wat grovere vis dus de rest van de wedstrijd op deze afstand uitgevist. Om 21:00 begon de avond al echt in te vallen en om 21:15 werd het echt turen naar de top om op de juiste beweging te slaan. Toen om 21:30 het eindsignaal klonk waren de meeste vissers al aan het opruimen geslagen om zo de spullen toch nog een beetje veilig op te kunnen bergen.
Na zelf alles opgeruimd te hebben ben ik de weegploeg tegemoet gaan lopen om te kijken wat de vangsten waren.
Toen ik aan kwam bij de weegploeg hoorde ik dat er aan het begin van het parcours door Jan goed gevangen was. Hij had ongeveer 13 kilo bij elkaar gevist aan brasem en zeelt. Midden in het parcours werd het tweede gewicht van de avond gevangen door Rob, die net geen 7 kilo wist aan te bieden aan de weegploeg.
Derde van de avond was ik zelf met net geen 6 kilo. Al met al niet echt ontevreden over de vangst van mijzelf en de vangsten in het algemeen. Iedereen kon deze avond vis ter weging aanbieden. Na afloop werd er besloten dat de laatse avondwedstrijd niet door zal gaan omdat het dan twee weken later nog eerder donker zou zijn en de vistijd dan te kort zou worden.
Het is nog niet bekend wanneer de eerst volgende wedstrijd gehouden zal worden.

Tot de volgende keer!
Gr. Elvis